wat

 

Gezondheid is ons grootste goed.  Dat weten we allemaal, vooral wanneer we elkaar gelukkig nieuwjaar wensen en we ons ook steeds voornemen om beter voor onszelf te zorgen. 

Om je dromen te kunnen verwezenlijken zoals een gelukkig gezin, de job van je dromen vinden, creatief zijn, een eigen bedrijf starten, reizen, sporten, enz. heb je energie nodig en een gezond lichaam.  Als we onszelf slecht voelen kunnen we niet leven zoals we dat graag zouden willen.

Vermoeidheid, pijn, ontstekingen, overgewicht en allerlei chronische klachten kunnen ons lelijk in de weg staan om onze dromen te realiseren. 

Wil jij ook terug weten hoe een comfortabel leven voelt? Hoe je terug zonder problemen in je kleren past? Hoe je ’s morgens fris en uitgerust opstaat zonder gewrichtspijn? Hoe je je energiek voelt na een maaltijd in plaats van opgeblazen en slaperig? Hoe je je terug sterk en slank kan voelen?

Weet je echter niet hoe je hieraan moet beginnen? Word je ook zo in de war gebracht door alle vaak tegenstrijdige informatie die je leest en hoort?

Ik begeleid je op je weg naar een gezonder leven met een samenhangend plan.  Een plan opgemaakt op maat van de doelen die jij wil bereiken en op een wijze die past in jouw leven.


Waarom werken met een gezondheidscoach?

Het is duidelijk dat het aanpakken van gezondheidsproblemen door middel van veranderingen in voeding en levensstijl meer inspanning vergen van de patiënt (en zijn omgeving) dan het innemen van voorgeschreven medicatie.  Het brengt vaak fundamentele veranderingen met zich mee van dagelijkse routines en bestaande overtuigingen. 

Wanneer een arts zijn patiënt inzicht geeft in welke veranderingen noodzakelijk zijn om zijn gezondheid terug te verbeteren is dit slechts het begin van een proces naar verandering.  Hier begint dan ook de rol van de gezondheidscoach. 

Veranderingen aanbrengen in het dagelijkse leven is moeilijk. We weten allemaal wel min of meer wat we zouden moeten doen om gezonder te zijn maar toch lukt het vaak maar moeilijk of houden we het niet vol.

Ik begeleid je in het veranderingsproces om op je eigen tempo en volgens je eigen capaciteiten je levensstijl zo te veranderen dat klachten verminderen of verdwijnen en het energiepeil opnieuw stijgt.

Als gezondheidscoach help ik je om je gezondheidsdoelen duidelijk te stellen en om je eigen strategieën en oplossingen uit te werken en hoe je deze in je leven kan toepassen.  Coachen gaat dus niet enkel om advies geven, maar om je te helpen gewoontes en gedrag zo aan te passen dat ze je je doelstellingen en het advies van je dokter ondersteunen op een dusdanige manier dat je ze blijvend kan volhouden.  Dit is de reden waarom cliënten ervaren dat ze sneller resultaten boeken dan dat ze op zichzelf veranderingen proberen in te voeren.  Daarbij proberen we het zo leuk en aangenaam mogelijk te maken.

  

 

individuele begeleiding

In een eerste gesprek bekijken we samen wat je doelen zijn en op welke wijze we hier naar toe zullen werken.  Je bereikt inzicht in wat echt belangrijk voor je is. 

We bekijken alle aspecten van een evenwichtige levensstijl, m.n. je voeding, beweging, stressmanagement,
ontspanning en slaap.

begeleiding per 2-3

Wil je graag samen met je partner of je gezin werken aan een gezondere levensstijl? Of wil je samen met een vriend(in) die met dezelfde gezondheidsproblemen kampt als jij, weten hoe je dit zou kunnen aanpakken, dan is een begeleiding met 2 of 3 personen zeker mogelijk.

workshops

Ik verzorg op verzoek workshops rond diverse thema's binnen het gebied van gezondheid en levensstijl.  Op maat en volgens de interesse van het doelpubliek stellen we een programma samen.  Dit kan gaan van simpel en snel maar toch gezond koken tot leefstijlaanpassingen om ziekten als bv. diabetes te voorkomen.

lezing

Recente ontwikkelingen in het onderzoek naar de rol van het microbioom (de samenstelling van de bacteriën in onze darmen), de omkeerbaarheid van ziekten als diabetes, leefstijl als medicijn zetten al onze jarenlange overtuigingen op de helling.  In een lezing neem ik je graag mee langs de belangrijkste wetenschappelijke ontwikkelingen en hoe deze ons dagelijks leven zullen beïnvloeden.