hoe

 

Wat kan je verwachten?

In een eerste gesprek bekijken we samen wat je doelen zijn en op welke wijze we hier naar toe zullen werken.  Je bereikt inzicht in wat echt belangrijk voor je is. 

We bekijken alle aspecten van een evenwichtige levensstijl, m.n. je voeding, beweging, stressmanagement/ontspanning en slaap. 

Als cliënt bepaal jij de prioriteiten en de intensiteit van je acties.  Soms is het beter om te starten met kleine duurzame veranderingen dan met drastische alles of niets ingrepen.  Kleine succesvolle veranderingen stimuleren en geven je plezier om verder te gaan op het ingeslagen pad.

We zoeken samen, indien gewenst of mogelijkook in overleg met je behandelende arts, naar wat voor jou en je gezondheidsdoelen het meest geschikt is.  We houden hierbij uiteraard ook rekening met je gezinssituatie, je sociaal netwerk, je werksituatie, enz. 

In de daaropvolgende sessies evalueren we wat goed gaat en wat minder, wat de resultaten zijn en hoe we verder werken in de richting van je doelen.  Het is belangrijk dat je leert luisteren naar je lichaam.  Wat geeft je energie en wat berooft je van energie? Hoe kun je de hunker naar bepaalde minder gezonde voeding of je suikerverslaving verslaan? Hoe overwin je je eigen overtuigingen die je beletten om je levensstijl aan te passen en terug gezonder te worden?

Als cliënt geef je zelf aan hoe vaak je wil komen.  In het begin zal dit waarschijnlijk frequenter zijn gezien veel dingen nieuw zijn en we gaan bekijken hoe je hierop reageert.  Naargelang je verder in het proces komt en je je de veranderingen eigen hebt gemaakt kun je op eigen kracht verder. 

Ik ben tussen coachingsessies door ook beschikbaar via mail voor vragen, informatie én aanmoediging.

 

functionele geneeskunde

Ziektes hebben symptomen en geven klachten. Dit is te vergelijken met een ijsberg waarbij het bovenste deel van de ijsberg, die boven het water uitsteekt, gelijk is aan de klachten die mensen hebben, zoals bijvoorbeeld suikerziekte, hartklachten of fibromyalgie.